Cara pendaftaran MY Sejahtera Malaysia

mysejahtera.malaysia.gov.my
MySejahtera merupakan aplikasi yang dibangunkan oleh Kerajaan Malaysia untuk membantu dalam pengawasan penularan wabak COVID-19 di dalam negara dengan membolehkan pengguna melaksanakan penilaian kesihatan kendiri. Pada masa yang sama, ia membantu Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mendapat maklumat awal untuk mengambil tindakan yang cepat dan berkesan.

Cara pendaftaran MY Sejahtera Malaysia di mysejahtera.malaysia.gov.my
Di dalam aplikasi setiap orang perlu menjawab soalan untuk penilaian kesihatan sendiri. Setiap orang perlu jawab semua soalan dengan ikhlas dan jujur. Kita boleh menyemak kawasan sendiri ada kes Covid-19 atau tidak, dengan aplikasi ini kita boleh mengelakkan diri sendiri daripada kawasan bahaya.
Saya harap semua pengguna aplikasi ini boleh gunakan aplikasi ini dengan jujur supaya infomasi dalamnya adalah benar dan betul.

Bantuan Khas COVID 19 Bantuan KWSP Bantuan Perkeso Bantuan Prihatin Nasional Bantuan Sara Hidup Bantuan Sara Hidup Rakyat BSH BSH 2020 Business Business Solution Communication COVID-19 Facebook Google Information Instagram Kuala Lumpur Life Planning Local News Malaysia Malaysia News My Sejahtera MySalam Negeri Sembilan News Product Review Review Social Media work Youtube