Mila Jirin Rasa Sedih bahawa Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin akan meletak jawatan

Mila Jirin Rasa Sedih bahawa Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin akan meletak jawatan
Images screenshot from IG Mila Jirin

Mila Jirin Rasa Sedih bahawa Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin akan meletak jawatan. Mila Jirin upload a video di Instagram account, sila merujuk ke video dibawah.

Siapakah Mila Jirin…

Mila atau nama penuhnya Norsyarmilla binti Jirin diterima masuk dalam Akademi Fantasia musim kelima dan beliau adalah salah seorang daripada enam belas calon pelajar yang terpilih untuk memasuki Akademi Fantasia setelah mengharungi berbagai-bagai ujian di setiap peringkat ujibakat yang diadakan.

Beliau juga adalah salah seorang pelajar yang berjaya menuju peringkat akhir untuk musim kelima bersama Ebi, Aswad, Heliza, dan Candy. Pada 19 Mei 2007, beliau telah dinobatkan selaku juara Akademi Fantasia Musim 5 sekaligus memecah tradisi juara AF yang sering didominasi penuh oleh kaum lelaki iaitu Vince, Zahid, Mawi, dan Faizal juga menjadi pelajar wanita pertama menjadi juara AF. Beliau menjadi wakil utama Pulau Pinang yang berjaya melangkah ke konsert akhir disebabkan tiada seorang pelajar dari Pulau Pinang yang pernah berjaya melangkah ke konsert Akhir untuk musim-musim Akademi Fantasia yang lalu lagi. Wakil itu diikuti oleh Aswad.

Dia turut mengusahakan produk kecantikan, LuvMILA yang diselenggara LuvMILA Corporation Sdn Bhd (www.luvmila.com.my)

What you gonna say about it?