Tahukah Anda? Tadika ada memohon Program Subsidi Upah

Do you know that, Kindergarten can apply for WSP, Progam Subsidy Upah, PSU from Perkeso
Dalam tempoh PKP, ibu bapa selalu tanya menanyakan bahawa perlu bayar untuk yuran tadika untuk anak-anak mereka atau tidak perlu. Kenapa ibu bapa tanya soalan ini, serdangkan setiap bulan bayar yuran.

Apakah langkah-langkah Tadika telah melaksanakan waktu PKP untuk murid?

Ada tadika mengadakan Online Lesson untuk murid mereka waktu sekarang, semasa PKP, tetapi kebanyakkan tadika tiada perkhimatan ini. Oleh itu, ibu bapa ada yang rasa tidak perlu bayar yuran bulanan.
Tadika sebenarnya ada memohon Subsidi Upah daripada Perkeso, iaitu setiap pekerja yang gaji kurang daripada RM4000 yang dapat RM1200 setiap bulan untuk sepanjang 3 bulan.
Anda boleh memeriksa adakah tadika anak anda ada memohon PSU atau tidak di laman web ini, Way to Check your Program Subsidy Upah, PSU Application Online.
Anda perlu masukkan Nama Syarikat yang daftar di SSM and keputusan akan ditunjuk serta-merta.
Kita bukan menunjukkan cara bahawa anda tidak perlu bayar yuran bulanan tadika, kita yang tunjukkan cara memeriksa sahaja.

Application Bantuan Prihatin Nasional Bantuan Sara Hidup Business Solution Country COVID-19 Cyberjaya Genting Highland Information Kuala Lumpur Local News Malaysia Malaysia News MCO Solution Negeri Sembilan News Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat Penang Port Dickson Prihatin Prihatin PKS+ Program Subsidi Upah Putrajaya Seremban Seremban 2 Technology work